Jawatan Kosong DBKL 2019 Dewan Bandaraya Kuala Lumpur Terkini

Ini adalah perkongsian iklan jawatan kosong dbkl bagi tahun 2019, berminat untuk memohon kerja kosong ini boleh ikuti cara yang kami tunjukkan ini.

Kerja Kosong 2019 DBKL

Kerja Kosong 2019 DBKL

Jawatan Kosong Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), setiap tahun dbkl akan mengumukan tawaran kerja di laman sesawang rasmi mereka www.dbkl.gov.my, untuk tahun 2019 ini sekali lagi dbkl membuka tawaran kepada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dengan bidang yang dibuka untuk memohon jawatan tersebut

Pada tahun ini terdapat 7 kekosongan jawatan dikeluarkan iaitu seperti berikut :

Pada tahun ini terdapat 7 kekosongan jawatan dikeluarkan iaitu seperti berikut :

Peringatan Umum :

- Bagi calon yang ingin memohon, umur yang dihadkan mestilah tidak kurang 18 tahun pada tarikh iklan ini ditutup

- Jika anda merupakan pemohon Ijazah, Diploma dan Sijil dari institusi pengajian tinggi swasta dan luar negara, anda perlu menyemak status pengiktirafan sijil anda terlebih dahulu di laman web app.mohe.gov.my atau www2.mqa.gov.my/mqr

Cara - Cara Memohon :

- Permohonan perlulah melalui laman sesawang rasmi Sistem ePengambilan DBKL iaitu (https://apps.dbkl.gov.my/epengambilan)

Paparan Hadapan

Paparan Hadapan

Step pertama setelah anda memasuki sesawang sistem ePengambilan DBKL, ini adalah paparan pertama yang anda akan jumpai, jika anda pernah mendaftar seblum ini, anda hanya perlu "Daftar Masuk" sahaja, jika anda kali pertama hendak mengisi sila pilih "Daftar Masuk / Pertama Kali"

Pengguna Pertama Kali

Pengguna Pertama Kali

Bagi pengguna "Pertama Kali" sila isi maklumat yang diminta terlebih dahulu dan klik je "Daftar" sattle kita ke part seterusnya.

Step Kemaskini Resume

Step Kemaskini Resume

Sebelum mohon jawatan, anda perlulah kemaskini resume terlebih dahulu, klik je bahagian kemaskini tu, dah sattle barulah mohon ye.

Buat Permohonan

Buat Permohonan

Sattle part resume, ketik pada maklumat, part ni la masa untuk anda membuat permohonan, pilih je mana-mana jawatan yang anda nak Apply tu, pesanan sebelum memilih jawatan tu tengok dulu kelayakkan anda exact tak dengan jawatan tersebut.

Nak Pilih Jawatan Yang Sesuai

Nak Pilih Jawatan Yang Sesuai

Rasa was-was nak check balik betul ke kelayakkan aku tu sesuai dengan jawatan yang dipohon boleh ketik "Maklumat Jawatan" situ anda boleh semak semula kelayakkan setiap jawatan yang ada. Itu saja kot step yang kami boleh tunjukkan.

Catatan Dari DBKL :

- Kalau borang permohonan tak lengakap, akan ditolak

- Calon-calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil temuduga

- Anda TAK PERLU HANTAR apa-apa salinan Ijazah ke, Diploma ke mahupun Sijil atau resume sehingga dihubungi untuk temuduga.

- Kalau dah 6 bulan takda apa-apa jawapan anggap lah tak berjaya

Ni satu benda wajib ALERT :

Tarikh Tutup Iklan  :   2 FEBRUARI 2019 (SABTU)

Rujukan : 

1 - Portal DBKL

2 - Sistem ePengambilan DBKL

3 - Hebahan Iklan Facebook DBKL